Verhuizing ligt stil, Daan heeft corona

Een tijdje geleden gaven we al aan dat we in de toekomst gingen verhuizen naar een nieuwe ruime hoekwoning voor de toekomst van Daan. Afgelopen 4 maart 2022 was het zover de sleutels!

Vliegende start

In de eerste anderhalve week konden we met hulp een enorme vliegende start maken in de nieuwe woning met klussen. Er moet tenslotte veel gebeuren in de nieuwe woning omdat deze totaal is uitgeleefd. Met alle zorg van Daan hebben we zo goed mogelijk een planning kunnen maken, deze liep mooi op schema. In eerste instantie was de bedoeling om eind maart te verhuizen. Later besloten we dit bij te stellen naar begin april.

En toen corona

En ik had zelf al zo’n voorgevoel… Je hebt de sleutels en dan volgt uitval. En dat gebeurde. Vorige week dinsdag 15 maart bleek het zo te zijn. Daan was wat aan het kuchen op maandag. De volgende ochtend leek hij best oke, na zijn ontbijt sloeg het ineens om. Hij gaf aan naar boven te willen… Eenmaal boven wilde hij zijn bed in. Apart want zo is Daan totaal niet. Je zag hem ook heel slecht worden. We hebben hem in bed gelegd. En in no time werd Daan erg ziek, zo erg zelfs dat hij wegviel. We aarzelden geen moment belde de huisarts die wilde niet komen, de artsen in Utrecht onmogelijk… Want zo kunnen we niet naar Utrecht in deze staat. Dan 112 maar bellen! Daan is bekend in de alarmcomputer. Dus ook de alarmlijn aarzelde geen moment en met hoge spoed zijn ze gekomen. Op dat moment had Daan bijna 40 graden koorts. Viel de heletijd weg. En een zware ademhaling. Bij het saturatie meten bleek dat Daan op het randje zat, 92. Als hij nog lager zou worden, of hij zou slechter worden zou hij worden opgenomen. En ze gaven al aan we kunnen niks, enkel observeren… Wij besloten Daan hier thuis te houden en het aan te zien, kochten dezelfde middag een saturatiemeter. Om zelf te kunnen monitoren. Gelukkig was de saturatie in de avond weer normaal 97 gemiddeld. Maar vandaag de dag op maandag 21 maart is Daan nog steeds ziek. Hij is ietsjes beter als vorige week… Maar de verhoging blijft, zijn lichaam is warm en hij ligt nog steeds geïsoleerd in zijn kamer. Wij gaan ook ingepakt naar binnen, en dat is best vreemd bij je eigen kind en voor Daan al helemaal. Die heeft geen idee wat er aan de hand is.

Alles ligt stil

Alles ligt stil op moment. De verhuizing, waarschijnlijk moeten we weer gaan bijstellen, De zorg voor Daan is nu continu… Afgelopen nacht heeft hij de halve nacht wakker gelegen. Het is zwaar en vermoeiend. En dat midden in een verhuizing ook nog. Wij zelf testen dagelijks. Nog altijd negatief en zonder klachten. Wij zelf kunnen ook weer gewoon naar buiten nu.

Hopelijk knapt Daan snel weer een beetje op

Elke dag hoop ik dat Daan weer een beetje opknapt. Dat hij zich weer wat comfortabeler mag voelen… Want nu ligt hij maar in zijn bed. Begrijpt hij er niks van, en is hij bij vlagen enorm verdrietig. En dat sloopt.