Rolstoelbus van Daan is kapot!

Een tijdje geleden hebben al eens een update gegeven over onze rolstoelbus. Inmiddels staat deze al enkele maanden op de parkeerplaats, omdat deze niet meer rijdt. Hij start nog, maar komt niet meer van zijn plek af omdat hij niet meer rijdt.

Wat is er gaande?

Er zijn inmiddels diverse diagnoses gesteld. Interne motor lekkage, kettingrek, en er moet een andere motor in.

2e auto net op tijd aangeschaft

Afgelopen september 2020 hebben wij eigenlijk net op tijd een 2e auto aangeschaft. Zo denken wij er nu over. Net voordat de bus helemaal niet meer rijdt. De auto is niet praktisch, maar brengt ons wel overal. We brengen Daan immers ook dagelijks naar school / noodopvang. Anders hadden we gewoon een heel groot probleem gehad.

Hoe nu verder?

Geen idee. Een andere motor kost veel geld als je er 1 wilt met geschiedenis zodat je weet wat er met die motor is gedaan in het verleden. Daar moeten we gewoon voor sparen. Als we hiervoor kiezen gaat het zeker nog een hele tijd duren. De andere optie die over blijft is afscheid nemen van de bus.

We nemen rustig de tijd om te kijken wat we nu het beste kunnen doen. Maar het is natuurlijk heel vervelend! Alle reparaties aan de bus zonder succes. En van de 2.5 jaar dat we de bus hebben, hebben we eigenlijk nooit zorgenloos kunnen rijden met deze rolstoelbus, omdat er elke keer wel wat aan de hand was.