Rolstoelbus update – Een bak ellende!

Zo blij als wij waren met de rolstoelbus in de zomer van 2018, is nu niks meer van over. Na aankoop van de bus, was binnen 2 weken de koppeling al versleten, na veel vijven en zessen werd deze onder garantie vervangen. De bus reed weer. Paar maanden later toen het kouder werd motor uitval tijdens het rijden. En vanaf het begin veel olie verbruik. Ook starten de bus altijd moeizaam. Oorzaken werden er nooit gevonden voor het slechte starten, Wel werd er een nieuwe accu in gezet, maar het slechte starten bleef. Olie verbruik zou een interne lekkage zijn uit het verleden. Welke bekend was bij de Peugeot dealer, destijds een document overhandigd gekregen. Wat wij zelf achterhaald hadden buiten het bedrijf om waar de bus is gekocht.

Na de garantie periode weg gegaan bij het bedrijf waar wij de bus hadden gekocht en met de bus naar onze eigen garage gegaan. Om daar de bus in onderhoud te zetten. Om de paar maanden was er elke keer wel iets met de bus. Iedere keer opnieuw reparaties. Positieve eraan waren de APK keuringen… Daar kwam de bus makkelijk doorheen!

Maar wij zijn altijd blijven investeren om de bus door te laten rijden. Het slechte starten is altijd gebleven en werd niet direct een oorzaak voor gevonden. Tot enkele maanden geleden, een motorstoring… die er nu nog steeds is. Ondertussen hadden wij besloten een tweede auto aan te schaffen, want de bus valt continu in de problemen. Daan moet ook gewoon naar school, alle afspraken… Kan niet zo zijn dat we dan zonder vervoer komen. De rolstoel van Daan moet toch altijd mee.

De afgelopen maanden o.a. de EGR klep laten vervangen. Een sensor, maar het probleem is gebleven. Nu wij de tweede auto hebben, kon de bus de garage in zonder deadline! Vandaag slecht nieuws gehad, en vandaar ook dit bericht om het even van mij af te schrijven!

De afgelopen 2 weken, is bij de Peugeot dealer de boordcomputer software geüpdatet zonder succes, probleem blijft. Is de ‘nieuwe’ accu die in de winter van 2018 is geplaatst door het bedrijf waar de bus is gekocht, er alweer mee uitgescheden…

Maar het allerergste moet nog komen… Rek in de ketting… WAT!!! Er is altijd gezegd de ketting is onderhoudsvrij… Waarschijnlijk is de rek in de ketting de oorzaak voor al deze problemen. Een hele dure reparatie…. Daarbij komt ook nog een nieuwe accu. En dat is nog niet alles, sinds dit jaar hebben we achterin de bus een en al los contact, verlichting, sloten van de deur. Boordcomputer geeft elke keer meldingen en piepjes. Daar is nog niet eens na gekeken. Als we alle kosten die nodig zijn voor de reparaties bij elkaar op gaan tellen loopt het niet meer in de honderden euro’s maar daarboven!

Ik ben onze rolstoelbus ff helemaal zat. De boel laten oplappen zodat hij weer rijdt, dus een accu en klaar…. Alles laten repareren, wat een enorme kostenpost blijkt… Of afscheid nemen van deze rolstoelbus. Wat ik wel weet is dat deze bus nu in ruim 2 jaar een bak ellende blijkt.

Op moment heb ik geen enkel idee meer wat te doen met deze bus. We hebben geen moment echt ‘zorgeloos’ gereden met deze bus! En wat komt er nog aan met deze bus in de toekomst…?

In ieder geval blij met de aankoop van de tweede auto een maand geleden, anders hadden we een acuut probleem gehad. Nu kunnen we in ieder geval met de auto Daan naar school brengen en halen, voor de korte termijn… Want met de auto moet Daan toch altijd uit de rolstoel getild worden, wat hij niet heel fijn vindt!